یادداشتهای یک اطلاع رسان

وب نوشت های زهره نیکخواه دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی درباره کتابداری و اطلاع رسانی

یادداشتهای یک اطلاع رسان

وب نوشت های زهره نیکخواه دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی درباره کتابداری و اطلاع رسانی

جوایز کتابداری

هر ساله جایزه های مختلفی به مناسبتهای مختلف به افرادی داده میشه چند روز پیش که مشغول تماشای یکی از این برنامه های اهدای جایزه از طریق تلویزیون بودم این سوال برام پیش  اومد که آیا در کتابداری هم چنین جوایزی هست ؟ می دونستم که جوایز مختلفی در حوزه کتاب و نشر کتاب به بهترین کتابها یا پرفروش ترین و ...داده میشه ولی اینکه جایزه ای برای کتابداران برتر و خلاق و کتابدارانی که یه نو آوری در این زمینه داشته باشند وجود دارد یا نه ؟ این که تو ایران چنین جایزه ای نباشه اصلا دور از انتظار نبود ولی برای اینکه بدونم در سطح جهان چنین جایزه ای وجود داره یا نه به دانشنامه کتابداری خانم پوری سلطانی مراجعه کردم چند تا جایزه بین المللی کتاب و جایزه بهترین کتاب سال و... بود والبته چندین جایزه ویژه ی کتابداران هم بود .

یکی از اونا جایزه استر پی یرسی هست که توسط بخش خدمات فنی و مرجع انجمن کتابداران آمریکا از سال ۱۹۶۸ پی ریزی شده و سالانه به یک کتابدار جوان که بزرگترین خدمت را در زمینه خدمات فنی به جامعه کتابداری کرده باشد تعلق می گیرد .

جایزه رانگاناتان از طرف کمیته تحقیقات رده بندی فید به افتخار رانگاناتان کتابدار، فیلسوف و ریاضیدان دوسال یکبار به کسانی داده می شود که شرکت قابل ملاحظه ای در مورد رده بندی داشته اند .

جایزه کمبل تقدیر و مدال افتخاری که انجمن کتابداران آمریکا به کسانی که که همکاری فوق العاده در خدمات کتابخانه ای نابینایان انجام داده اند اهدا می کند

وچند تا جایزه دیگه مثل جایزه مارگارت مان و جایزه ملویل دیویی و... هست . کاش در کشور خودمون هم از این جوایز داشتیم تا هم کتابداران برای ارایه طرحهای نو خلاق تشویق بشن و هم کتابداری جایگاه خودش رو در ایران پیدا کنه ....

در ضمن اگر علاقمند به شرکت در یک پژوهش و نظرسنجی در مورد وبلاگهای ایرانی هستید به اینجا مراجعه کنید .

منابع تحقیق

سلام

هفته ی پیش در کلاس کنفرانسی با موضوع  : وبلاگ و نقش آن در کتابداری و اطلاع رسانی برای درس تکنولوژی اطلاعات ارائه کردم که بنا به درخواست استاد محترم و همکلاسیها منابعی رو که برای این درس استفاده کردم اینجا میزارم که همه بتونن استفاده کنند .

برخی کارکردهای آموزشی و پژوهشی وبلاگها

وبلاگ و نخستین جشنواره  دانشجویان وبلاگ نویس ایران

وبلاگهای کتابخانه ها

چگونه می توان از وبلاگها در  خدمات کتابداری و اطلاع رسانی استفاده کرد ؟

آشنایی با برخی وبلاگهای کتابداری

وبلاگ کتابداری

وبلاگ دکتر یونس شکرخواه

یک سوال ...

چند روز پیش برای انجام یک تحقیق کلاسی رفته بودم کتابخانه دانشکده ،یک اتفاقی افتاد که برام خیلی جای سوال بود البته این اتفاق به دفعات و در کتابخونه های مختلف برام اتفاق افتاده بود ولی این بار تصمیم گرفتم اینجا مطرحش کنم تا در موردش بحث کنیم و شما هم نظرات و یا حتی برخوردهای مشابهی رو که داشتین اینجا مطرح کنین ....قضیه اینه که وقتی از خانم کتابدار مسوول اون بخش سوالی پرسیدم ایشون بدون اینکه اصلا سرشو بلند کنه بعد ازیه مدت انتظار من با لحنی خشک و جدی جوابم رو طوری دادن که احساس کردم سوالم خیلی بیجا و پیش پا افتاده بوده .جالب قضیه اینجاست که تا اونجایی که من اطلاع دارم تحصیلات این خانم (البته اینکه من میگم خانم کتابدار سوئ تفاهم پیش نیاد که فقط خانمها اینطورین ،این اتفاق به دفعات در مورد آقایون کتابدار هم برای من اتفاق افتاده )کارشناس ارشد کتابداری هستن و حتما به دفعات واحدهای مربوط به درس مرجع و بالاخص مصاحبه مرجع و اهمیت اون رو در دوره های مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد گذروندن ...من نمی دونم پس این همه تکنیک مصاحبه مرجع که ساعتها سر کلاسهای دانشگاه در موردشون حرف می زنیم در عمل چه جایگاهی در رشته ما دارند ...پس مهارتهای کلامی و غیر کلامی مصاحبه مرجع کجا به درد می خورن !برخورد چشمها و حالت چهره و لحن صدا و خوددداری از تشخیص زود هنگام و.. جاشون کجاس ؟ و....                           

در پست قبلی دوست خوبم بنفشه جان کتابی در مورد ریشه یابی مثل های ایرانی خواسته بودن که من یه سایتی رو در این مورد پیدا کردم که هرچند تعداد ضرب المثلها محدوده ولی به نظر من مفیده ..بنفشه جان انشاالله که بدردت بخوره البته اگه به یه کتابخونه مراجعه کنی فکر کنم به راحتی می تونی مطلب مورد نظرت رو پیداکنی. 

خانه کتابدار

شورای کتاب کودک

امروز وقتی در سایت شورای کتاب کودک با عنوان خانه کتابدار روبرو شدم در حالی که قبلا هم چند باری این سایت رو دیده بودم ولی متوجهش نشده بودم . خانه کتابدار کودک و نوجوان و ترویج خواندن وابسته به شورای کتاب کودک هست که از اهداف اون:

1. ایجاد زمینه های علاقمند کردن کودکان، نوجوانان، والدین و مربیان به مطالعه؛
2. تربیت کتابدار و تقویت نیروی کاردان برای اشاعه فرهنگ کتابخوانی؛
3. ایجاد کتابخانه مرجع و مرکز اطلاع رسانی برای ترویج خواندن؛

۴. و...

البته در اینجا توضیحات کاملی درباره اهداف و وظایفش هست که اگه علاقمند باشین می تونین به طور کامل مطالعه اش کنین .                                                                                       

در ضمن اونایی که می خوان برای اولین همایش سراسری دانشجویی کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی ایران که ۲۱ اردیبهشت ماه ۸۵  در اصفهان برگزار میشه مقاله بفرستن زودتر بجنبن که فقط تا آخر همین ماه فرصت دارن !

بهره برداری از نرم افزار جامع کتابخانه ملی ایران

نگاهی به تحولات کتاب و نشر در دوره محمد خاتمی

اینم وبلاگ مردی با عبای شکلاتی ( وبلاگ آقای خاتمی) .